Hvordan har IoT egentlig ændret vores hverdag? Det moderne hjem fås nu til dags også som et ”smart-home”, hvilket er en betegnelse der bruges, når både køleskab, videokamera osv. kan kontrolleres fra samme enhed via internettet.

 

IoT har altså i den grad fundet sin plads på konsumentmarked, men faktisk er det også utrolig populært ude blandt de danske virksomheder. Faktisk så var der 20 milliarder enheder tilkoblet et IoT system i 2020, og det tal er stadig stigende.

Du kan læse meget mere om IoT og finde en god løsning for din virksomhed på https://beacontower.io

 

Sådan har IoT allerede hjulpet os i hverdagen

Med et IoT-system, kan man kontrollere lyset hjemme i køkkenet selvom man er i en anden by. Man kan tilmed se overvågningen hjemme i stuen selvom man på den anden side af kloden.

 

De to overstående eksempler er nogle af de egenskaber et IoT-system blandt andet bidrager med, men mange af egenskaberne kan man faktisk også automatisere i et ”smart-home”. Man kan blandt andet indstille hvilke temperaturer man ønsker året rundt. I så fald indsætter man blot hvor mange grader man ønsker gulvvarmen skal være på om sommer såvel som om vinteren, og så regulerer IoT-systemet selv når tiden er inde til at skrue op for varmen.

 

I den forbindelse kan man også fortælle systemet, på hvilke tidspunkter af dagen man ønsker at alarmen til huset skal indstilles. På den måde behøver man i et ”smart-home” ikke at bekymre sig om, hvorvidt man har husket at indstille den.

 

Hvad bidrager et IoT-system så med i en virksomhed?

Selvom at mange af de overstående egenskaber sagtens kan overføres i firmaregi, så fungerer IoT dog lidt anderledes her, end på konsumentmarkedet.

 

For en virksomhed er det nemlig guld værd at have et IoT-system. Forestil dig at alle dine elektroniske aktiver; computere, maskiner osv., alle er forbundne. Det vil sige at alt data bliver indsamlet og analyseret på. På den måde får man et overblik som aldrig før over ens virksomhed.