I de seneste år er der kommet et øget fokus på, hvordan vi passer på klima og miljø, så vi kan give kloden videre til næste generation. Samtidig er vi i den periode i menneskehedens historie, hvor vi smider allermest ud. Det hænger på ingen måde sammen. Problemet er dog, at en stor del af det vi smider ud, er teknologi. Teknologi der, fra det forlod fabrikken, er lavet til at være holdbart nok til at sælge men skrøbeligt nok til at smide ud, når den går i stykker eller der kommer en ny model. Problemet går endda så langt, at det kan være svært og dyrt at få repareret telefonen af professionelle.

Forholdsregler som du bør være opmærksom på

Den digitale tidsalder har dog ikke udelukkende betydet, at vi har mere teknologi at smide ud. Den har også betydet, at vi har adgang til alverdens information. Hvis din telefon er gået i stykker, behøver du altså ikke længere nødvendigvis købe nyt eller komme krybende til de professionelle. I stedet kan du gå online, finde op til flere med præcis samme problem og følge udførlige videoinstrukser til, hvordan du fikser det. Du kan med andre ord gøre din telefon til et gør det selv projekt.

 

Hvis det er første gang, du begiver dig ud i den slags gør det selv projekt, er der dog en række sikkerhedsforanstaltninger, du med fordel kan tage. Først og fremmest kan det være en god ide at tage en kopi af alt det værdifulde materiale, der sikkert ligger på din telefon. Du har næsten med sikkerhed flere års billeder, uerstattelige tekstbeskeder og vigtige kontaktoplysninger til at ligge på telefonen. Har du endnu ikke taget en kopi, er dette, om ikke andet, en god undskyldning. Derfor bør det også gøres, selvom du ikke regner med at komme i nærheden af den slags.

Som ethvert andet gør det selv projekt

Dernæst kan du begynde at købe de relevante reservedele til telefon. Igen kan det være en fordel at gøre god brug at internettet til både indkøb og research. Sørg for eksempel gerne for, at det er den rigtige model du kigger på, og at du finder de rette reservedele. Slutteligt bør du huske, at det at sætte telefonen i stand ikke er anderledes end alle mulige andre gør det selv projekter. Om noget er det nemmere, fordi der ikke er så meget plads til kreativ frihed. Det betyder dog også, at man lærer med tiden og at man skal have sit værktøj i orden. Har man det, kan man dog roligt gå i gang med at reparere sin egen telefon og passe på klimaet og pengepungen.