For virksomheder i visse brancher kan det være udfordrende at finde en erhvervskonto. Flere personer har i flere forskellige grupper på Facebook rapporteret, at deres konto er blevet lukket ned, fordi banken mener, at de ikke har nok kendskab til deres virksomhed – dette er selvom at de har alle nødvendige dokumenter og papirer. Det kan være svært at danne sig et overblik over bankerne i Danmark, hvorfor det er godt med sider, der giver det gode overblik. ErhvervskontoPris.dk har lavet en oversigt over danske banker, der tilbyder en erhvervskonto samt deres vejledende priser. Er du derfor på udkig efter en ny erhvervskonto, så kan du skrive til alle bankerne på listen én for én, og så får du måske et godt tilbud. Er du lige startet op og har brug for en erhvervskonto, så kan du følge nedenstående hurtige guide til at få den billigste løsning.

 

Hvad er Danmarks billigste erhvervskonto?

Den billigste erhvervskonto er hos… Det er faktisk meget svært at sige, hvor den billigste konto findes, fordi det afhænger af en del forskellige ting. Vi kigger på, hvilke ting der kan påvirke prisen på en erhvervskonto.

 

Hvis du på nuværende tidspunkt har et realkreditlån eller lignende i en bank, så er der gode chancer for at få en billig erhvervskonto hos den pågældende bank. Bankerne vil meget gerne holde på deres “gode” kunder og give dem en god service. Flere folk har rapporteret, at det er muligt at få en ekstremt billig erhvervskonto eller en gratis erhvervskonto, hvis man er i kategorien “god” kunde. Du kan prøve at lave det samme trick – måske virker det, og hvis ikke så har du ikke tabt noget.

 

Er du derimod studerende og har derfor ikke et realkreditlån eller lignende, så er der stadigvæk håb. Visse banker betegner deres kunder under uddannelse som “gode” kunder, da de med stor sandsynlighed skal have et par lån om et par år. Du bør derfor undersøge, om du har en specielt status i din bank som studerende og høre, om de kan tilbyde dig en meget god pris på en erhvervskonto.

 

Hører du hverken ind under den første eller anden kategori af kunder, så er der stadigvæk lidt håb, hvis du skal have en relativt billig erhvervskonto. Du kan enten ringe direkte til de forskellige banker og høre, hvad de siger. Måske bliver du bedt om at flytte din økonomi til dem, og så får du fordelagtige vilkår på din erhvervskonto. Måske kan du forhandle direkte med dem. Ellers kan du prøve at gå til den oversigt, vi linker til i starten af artiklen, og finde de banker med de laveste vejledende priser. Et meget godt eksempel i Danmark er Lunar, og hvis vi skulle nævne udenlandske eksempler er der selvfølgelig Wise og Revolut.